Brigetio Gyógyfürdő

Brigetio Gyógyfürdő

A Brigetio Gyógyfürdő kulturált fürdőzési, szórakozási, gyógyulási lehetőséget kínál minden korosztály számára.
A fürdő beltéri részében három medence és egy pezsgőfürdő található. A gyógyfürdőben az OEP által finanszírozott kezelések szolgálják a gyógyulni vágyó vendégek igényeit. A magas hőfokok szerelmeseit pedig két finn szauna és egy rönkszauna várja. Hetente többször tartanak szaunaszeánszokat és havi rendszerességgel éjszakai fürdőzést, ilyenkor a szaunák meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek.
A strandon kültéri élménymedence és gyermekmedencék csúszdákkal és élményelemek állnak a vendégek rendelkezésére. A gyerekek számára egy játszótér is biztosított, ahol különböző csúszdák, mászókák, faházak közül lehet választani.
A strandon ezek mellett strandröplabda-, kosárlabda- és lábteniszpálya is található, és gyakran rendeznek a fürdőben sport és szórakoztató programokat.
brigetio3.jpg

Gyógyvíz

Komárom hévíz kútját 1965-ben fúrták. A  helyi termálvíz már 1967-ben megkapta a gyógyvíz minősítést, és akkoriban vezették be a város hideg vizes strandjára is. A fürdő természetesen azóta rengeteget fejlődött, ám világhírű termálvize a régi.